В Русия продължава епидемията от палежи на военкомати. Става дума за

...
В Русия продължава епидемията от палежи на военкомати. Става дума за
Коментари Харесай

Старци-разбойници и глупави жени: кой пали военкоматите в Русия, според смехотворната версия на руските власти


В Русия продължава епидемията от палежи на военкомати. Става дума за постройките на Военните комисии (нещо като нашите Военни окръжия, б.р.), които активизират пушечно месо за украинския фронт.

Само за 3 денонощия при започване на месеца бяха осъществени подпалвания и опити за подпалване на минимум 28 военни комисии. Покрай масовостта, необикновени обаче се оказаха също възрастта и полът на подпалвачите. Руското без значение издание „ Вёрстка “ проучва случаите и откри, че половината от мятащите коктейли „ Молотов “ по военкоматите са над 50-годишни, 30% от тях - пенсионери, а повече от половината – дами. „ Вёрстка “ разказва къде и по какъв начин са се случили събитията.
География: 17 региона, 20 града, 1 село
От 31 юли до сутринта на 2 август в Русия минимум 32 души са хвърлили запалителни бомби по постройките на мобилизационните комисии. Някои от тях са го правили нощем и скрито, други – през деня и ез изобщо да се крият, отбелязва изданието. Поразени са 28 сгради на военкомати в 17 района, плюс един опит за подпалване в анексирания Крим.

Най-много подпалвания са осъществени в Москва, Санкт Петербург, Казан и Подолск. В Подолск дори един и същи военкомат е запален 2 пъти – на 31 юли двама пенсионери хвърлили коктейли „ Молотов “ по постройката, само че пожарната я избавила. Затова на 2 август 22-годишен юноша метнал по нея своята бутилка със запалителна течност. Когато го арестували, твърдял, че мошеници го убедили да извърши действието посредством закани – по този начин е съгласно държавните медии.

В различен случай – в село Агинское (Забайкалието, на 6000 километра източно от Москва, б.р.) – 17-годишно момиче хвърли коктейл „ Молотов “ по локалния военкомат, а правилните на властта медии обясниха, че тя в действителност го направила от патриотични подбуди – телефонни измамници й споделили, че в постройката се намира мъж от украинските спецслужби и тя, палейки я, ще помогне при залавянето му.
Възраст: половината подпалвачи са над 50-годишни
Нападателите на военкомати се оказват на разнообразна възраст – от 17 до 82 години. Но прави усещане, че половината от тях са над-50 годишни, а 30% – пенсионери. Обяснението е разумно – тези възрастни хора към този момент се мъчат да спасят освен своите деца и внуци от месомелачката, само че и самите себе си, откакто Москва подвигна възрастта за готовност до 65 години.

Двама дядки дълго се мотаха около военкомата. Единият не можеше да се оправи с камерата на телефона, другият не можеше да отговори на повъняване – не знаеше какво да натисне на екрана. По едно време единият дядка изчезна някъде, върна се бързо и носеше нещо. Метна го по военкомата и то избухна крепко “, споделя свидетел на подпалването на постройката в Подолск.

Във Волгоград (бившия и май предстоящ Сталинград, б.р.) през нощта на 1 август 82-годишна локална жена се пробвала да подпали централен военкомат. Арестували я на място. Първо, тъй като не можела да бяга. Второ – тя въобще не се опитвала да се укрие. Според сталинградските медии остарялата баба е упрекната в съзнателно заличаване и разваляне на държавно имущество по хулигански подбуди.

В Казан 62-годишна жена поляла вратата на военкомата с бензин и драснала кибрита. Според медиите да го направи я принудил шарлатанин, продставил се за скришен полицай, като я заплашил, че в случай че не подпали постройката, той ще „ навреди на щерка й “.
Пол: дамите подпалвачки – двойно повече от мъжете
Анализът на „ Вёрстка “ демонстрира, че множеството от подпалвачите са дами – 22. Мъжете (10) явно по-спокойно одобряват опцията да бъдат убити в Украйна заради лудостта на Кремъл.

Например в гр. Ишимбай (автономна република Башкортостан, б.р.) 18-годишна продавачка в магазина „ Детски свят “ запалила локалния военкомат на 1 август. В гр. Копейск бутилка „ Молотов “ по военния комисариат метнала 54-годишната Ирина Р., инженер в Челябинския цех за железни структури. Във Верхнеуралск военкоматът бил запален от друга висшистка – 38-годишната Даря Ш.

Във Феодосия (окупирания Крим) за подпалвачество на военкомат е задържана 51-годишната учителка по съветски език и литература Татяна Б. В Улан-Уде (Бурятия) в подпалвачество е обвинена 69-годишната Людмила Т.
Причини за подпалванията
Защо горят (а някои и изгарят) съветските военкомати, не е мъчно да се допусна. В процеса на сякаш спряна, а в действителност засилваща се готовност в Русия, от ден на ден хора стигат до верния извод, че Путин и шайката му няма да се спрат, а ще продължат да пращат мъже от всякаква възраст на фронта в Украйна.

Където оцеляването им е под сериозен въпрос – освен заради мотивацията и успеваемостта на украинските бойци, а и тъй като мобилизираните (наричат ги мобики, б.р.) в действителност са най-долната и онеправдана част от армията на агресора. Те са най-зле подготвени, най-ниско платени, най-слабо стимулирани и постоянно са хвърляни на първа линия. С тях даже затворниците-доброволци се отнасят като с сган и издевателстват върху тях, за което има хиляди доказателства.

В държавните медии (в Русия други на практика няма, б.р.), несъмнено, обясненията за „ подпалваческата зараза “ са напълно разнообразни. Според разбора на „ Вёрстка “ (която е основана отвън Русия, само че има секрети сътрудници в страната, б.р.) аргументите нормално са представяни като опити на телефонни мошеници, които принуждават простите хорица да мятат коктейли „ Молотов “ по военкоматите чрез закани, измами и обещания за финансови облаги.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР